Posted on september 10, 2020 in blog

De markt komt weer op gang

De markt komt weer op gang. Maar wie wint er terrein in de Dynamics Wereld? In de afgelopen maanden zijn er in totaal in Nederland meer dan 300.000 banen verdwenen. Geldt dit ook voor de IT markt? Vanuit ons perspectief zien wij een groei in de vraag naar Dynamics Personeel in de Maak- en AGF industrie, logistiek en transport. Voor ons betekent dat, dat de partners die in deze branches zitten nog steeds projecten winnen. De eindklant wilt nu waar voor zijn geld. De processen moeten efficiënt zijn en de software moet mee werken. De digital transformation is van start gegaan!

Een jaar geleden lag de focus gelijk op elke functie binnen het Dynamics Gamma. Van developers tot consultants was de vraag redelijk gelijk. Toen corona begon ging in de hele markt de rem erop. Het was afwachten hoelang de lockdown ging duren. Na corona begon de verschuiving. De focus lag ineens op de verkoop, dus de vraag naar Ce consultants steeg. Bedrijven vonden het belangrijker dat ze inzicht krijgen hoe efficiënt haar processen waren. De Power Platform en Power BI consultants werden schaarser en werden de goden van Dynamics. Bij eindklanten werden licenties geschrapt en processen werden verbeterd met APPS (Logic/Function APPS). Waarom zou je een client gebruiken als een APP jou je processen af kan kaderen.

Meer uit de standaard halen

In de freelance wereld trok juist de ERP kant weer aan. Niet voor developers, alleen voor de consultants. “Meer uit de standaard halen” zullen we maar zeggen. De echte verklaring moet nog boven water komen.  Ons vermoeden is dat de partners die nieuwe projecten binnen halen vol zitten en geen capaciteit hebben, waardoor de bestaande klanten de freelancer moeten aanspreken.

De projecten zijn gestart in het 3e kwartaal en de wensen zijn bekend op de markt. Projectmanagers en consultants zijn niet aan te slepen. Wij reageren daarop omdat we in rustige tijden profielen hebben ‘gespaard’. Wij gingen het gesprek aan wanneer niemand anders dit deed. Omdat we een solide klantenkring hebben met een logische spreiding kunnen we een kandidaat die open staat voor een nieuwe baan plaatsen. We hebben gewoon heel veel mooie potjes en we zoeken gewoon continue dekseltjes.

Verandering

Het viel ons zeker op dat de Dynamics Professional gewoon open staat voor een verandering in zijn carrière. Je zou gewoon verwachten dat iedereen een pas op de plaats doet. Wij kunnen niet anders concluderen dan dat de ERP/CRM markt gewoon gezond is en dat de eindklanten vol gaan voor de digital transformation. Wij zijn geen onderzoekers en ons verhaal is gebaseerd op onze aannames.

Ben jij nu op zoek naar een nieuwe carrière bij een nieuwe partner of eindklant? Praat dan met mij of Daniel Wongsodikromo.

Heb je interesse in een freelance carrière? Dan moet je ons zeker benaderen…

 

Wayne