Posted on februari 19, 2020 in blog

Hoe laat je jezelf zien

Als recruiter bij Dynamics Guru krijgen we dagelijks CV’s binnen. Bij de ervaren profielen zie je dat het een levenswerk is. Zorgvuldig wordt het CV ge-update, bij veel ervaring is het niet noodzakelijk om gedetailleerd alle werkzaamheden op te schrijven. Deze Cv’s staan als een huis. Wellicht zou het zelfs wat minder mogen want het is tegenwoordig veel werk om als IT manager al die documenten door te akkeren.

Laatst hadden we een CV voor een junior support rol,  we verwachtten echt niet een document van 4 pagina’s. Letterlijk stond er ‘Ervaring met operating systems en software’. In dit geval ging het om een jongeman ergens in de twintig. Normaal gezien zou deze profielomschrijving het niet aantrekkelijk maken om verder te lezen. Het document had namelijk 2 pagina’s waarvan de eerste pagina bestond uit personalia, scholing en certificaten. De 2e pagina bestond uit werkervaring en hobby’s. We besloten deze persoon te bellen en kwamen in gesprek met het profiel. Het was een nette jongen die mij aan bleef spreken met meneer en u. Dat is natuurlijk goed maar we wilden daar toch een afspraak over maken; je mag me Wayne noemen.

We vroegen hem wat meer duidelijkheid te geven over zijn ervaringen. Hij had inderdaad ervaring met server OS en software. Wat houdt dat in vroegen we? En daar kwam het, een hele waslijst…. Windows, Active directory, Azure, Exchange en ga zo maar door. In één keer was het document gegroeid naar 3 pagina’s en het CV was veranderd naar de status “interessant”.

Moraal van dit verhaal is; je hebt als kandidaat één kans om je te promoten, daarna één kans om te shinen op een eerste gesprek. Mijn advies is dan ook; neem het serieus en als je recruiter er niks van zegt vraag het hem!

Regelmatig vragen wij om uitbreiding en dan horen we niks meer. Als junior moet je laten zien wat je capaciteiten zijn. Je bent een risico en een bedrijf moet een vangnet voor je hebben. Als je een half CV hebt dan is het lastig als werkgever te geloven dat je het echt kan.

Als je vragen hebt dan kan het team van Dynamics Guru je helpen met je CV of voorbereiding voor een interview. In deze bijzondere markt zijn IT en HR managers kritisch, vooral in de ICT sector. Bereidt je voor en start met de benadering dat je CV een levenswerk is. Je moet hier trots op zijn en wij van Dynamics Guru gaan hier met respect mee om.

Wayne

Dynamics Guru