Posted on februari 19, 2020 in blog

Dynamics Guru groeit

Voor de schoorsteen die moet roken is dat een goed teken. We zijn begonnen aan een concept in medio februari 2019. Ons concept is dat we de markt bedienen vanuit een functioneel/technische invalshoek. We zijn graag de sparring partner van de eindklant en de vertrouwenspersoon van de kandidaat. De kandidaat behandelen we met respect, net zoals we het CV als een levenswerk zien. Wij sturen geen geanonimiseerde CV ’s want wij vinden dat je geen profiel kan sturen zonder meta informatie. Wij geloven in wederzijds vertrouwen, niet in krampachtig met levenswerken strooien. Het starten van een business in een nieuw domein gaat altijd met vallen en opstaan. Maar nog steeds is het een dankbaar beroep.

We nemen niet elke opdracht aan, we nemen de opdracht aan waarbij we kansen zien in het plaatsen van de juiste persoon of team. De match is voor Dynamics Guru het belangrijkste. We kijken naar het bedrijf en hoe zij omgaan met het personeel. Je moet je indenken dat wij een pitch hebben richting de kandidaat en in 10 minuten de klant zo positioneren dat je een gevoel hebt dat je daar zou willen werken. Het is dus belangrijk dat wij achter de filosofie van de klant staan en geloven dat de carrière switch van de kandidaat goed is voor hem en zijn toekomst. Producten waar je niet achter staat kun je niet verkopen, althans wij niet.

De grootste factor is een beter salaris, bonus of een auto. Maar hoe zit het met verantwoordelijkheid, certificering en een groeipad? Wij vinden dat je als kandidaat moet nadenken waar je over 5 jaar staat. Wij geloven niet dat als je op je 30ste een switch maakt daar tot je pensioen moet werken. Wel geloven we dat je na deze werkgever volwassener/rijper bent geworden. Met deze filosofie challengen we de klant ook. We zien nu dat onze klantenkring gestaag groeit. Het partner kanaal toont vertrouwen in Dynamics Guru en zo ook de grotere bedrijven. We pretenderen niet dat we elk bedrijf kunnen bedienen. De vraag in deze niche van IT specialisten is daarvoor te groot, ten opzichte van het aanbod.

Daar komt de groei om de hoek kijken. Als we de prognose volgen zien we dat we niet alle klanten kunnen helpen en de juiste aandacht kunnen geven. Daarom hebben we een eerste stap gezet richting nieuwe ontwikkelingen binnen ons bedrijf. Wij hebben intern lijnen uitgezet en gezocht naar een kandidaat voor Dynamics Guru. De kandidaat moest meer structuur kunnen aanbrengen in de details van onze huidige strategie en onze klanten verder kunnen brengen. De criteria waren simpel, je moet verstand hebben van de IT, ERP,talent etc.. Het wordt namelijk niks als je aan tafel zit met een recruiter van Dynamics Guru en je kan niet meepraten over de materie. Gaan we dan voor een Dynamics specialist of een generalist. We hebben gekozen voor een generalist zodat het een aanvulling wordt. Iemand die on-point is betreft afspraken en gesprekken. Voor een groei is het niet altijd handig als we alleen maar Dynamics kennis aan boord hebben. Een ander criteria is dat je moet geloven in het concept, het moet trillen tot in je tenen. Als je uitleg krijgt van onze recruiter wat het concept is moet je het als kandidaat of klant geloven en er vertrouwen in hebben.

Daarmee genoeg gezegd te hebben en overschakelen naar essentie van dit verhaal. Dynamics Guru gaat uitbreiden! We doen dit met Daniel Wongsodikromo. Daniel is 40 jaar en heeft zijn sporen verdiend als projectleider in grote infra projecten. Hij heeft voor bedrijven als Techdata en Comstor gewerkt met als specialisme Business Development, Cisco en Project management.

Net als mijzelf is Daniel een vader en gelukkig getrouwd. De kracht van Daniel is dat hij talent kan spotten. In een gesprek gaat hij ook uit van zijn gevoel, niet alleen van de cijfers en wat er gezegd wordt. Nee talent Acquisition is niet enkel een vak het is een gevoel. Wij hebben het volste vertrouwen in Daniel en wij wensen Daniel succes. We kunnen niet wachten tot hij voor het team gaat koken.

Je kunt de komende tijd een connectie verzoek van Daniel verwachten. Hij gaat zijn netwerk uitbouwen. In ons concept staat vertrouwen voorop, je kunt er vanuit gaan dat Daniel net zo zorgvuldig met deze zinsnede omgaat. Dynamics Guru staat voor kwaliteit en die willen we borgen in deze vorm.

Wayne Laagewaard

Dynamics Guru