Posted on april 7, 2021 in blog

Je hebt altijd een keuze!

Dynamics Guru groeit! Gelukkig niet uit zijn voegen, maar wel gestaag. We hebben een stabiel klantenbestand opgebouwd en worden zelfs regelmatig benaderd door internationale partners. Vanuit het eindgebruikerskanaal krijgen we ook steeds meer aanvragen en we werken inmiddels met 5 recruiters. Wij zijn blij met deze explosieve groei, want het is wel eens anders geweest. In februari 2020 trad Daniel in ‘het bedrijf’ en al snel volgde er een lockdown. Voor ons was het pas op de plaats en investeren in de toekomst. Onze focus lag op het creëren van de afzetmarkt en zoveel mogelijk contacten opdoen vanuit ons netwerk, met professionals.

Inmiddels zijn we een goed jaar verder en loopt het bedrijf als een geoliede machine waarbij we het altijd belangrijk vinden dichtbij ons concept te blijven. Ons concept is dan ook een van de redenen waarom klanten ervoor kiezen met ons samen te werken:

  • Minder papierwerk.
  • Heldere voorwaarden.
  • Kandidaten en vakgenoten met elkaar in gesprek.
  • Laagdrempelig introduceren van kandidaten.
  • Openheid over o.a. klantnamen.

Omdat we het vertrouwen hebben van onze klanten en weten waar ze naar opzoek zijn, kunnen we snel schakelen. We communiceren laagdrempelig met de klant en kandidaat, waardoor het regelmatig voorkomt dat als je voor het eerst met ons praat ook meteen een voorstel krijg met een datum voor een eerste gesprek. Het gebeurt soms dat (bij irritaties vanuit het verleden) een kandidaat argwaan heeft tegen onze methodiek. Dan houden we het kort en schakelt onze klant 1 op 1. Het gaat namelijk om de toekomst van onze kandidaat!

Of je nu een stap wilt maken in je toekomst, je freelancer wilt worden of gewoon toe bent aan een andere uitdaging, wij van Dynamics Guru helpen je bij die keuze. Onze recruiters kennen het verschil tussen Power Platform en ERP. Wij kennen het verschil tussen een 365 Developer en een Cloud Engineer. Soms zien we wat nieuws, dan staan we stil bij de functietitel en doen onze research. Het gebeurt regelmatig dat we de consultant vragen; wat doe je eigenlijk als je deze functie hebt? We slaan dat op en delen dit met het team doormiddel van quizvragen. Vanaf Q3 is iedere recruiter van Dynamics Guru verplicht een fundamentals op zijn naam te hebben. Een belangrijk onderdeel van ons concept is het verschil te kennen tussen de vraag en de keuze.

Dicht bij onszelf blijven is het motto en dat kan alleen als je organisatie goed is. Als ‘Channel manager’ zorg ik goed voor mijn klanten. Ik ventileer de vraag van de managers richting het recruitmentteam. Ik vind dat leuk om te doen en een prettige bijkomstigheid is dat ik het goed kan, maar een bedrijf leiden is niet aan mij besteed. Daniel is hierin de motor. Hij zorgt voor structuur en leidt het team. Hij bewaakt het concept en zorgt ervoor dat er gezonde ruimte is voor visie. Daniel is de persoon die ons er steeds weer op wijst dat we dicht bij onszelf moeten blijven en toch legt hij een onopvallende basis voor enorme groei.

Samen doen we leuke dingen, zoals de podcast: ‘Guru Job Cast’ en verzinnen we leuke dingen voor onze kandidaten om net dat beetje extra te bieden. Zoals een op maat gemaakt overhemd van O’Maggio bijvoorbeeld of het versturen van een pretpakket als je je contract hebt getekend. Daniel heeft voornamelijk het contact met onze kandidaten. Door zijn structuur en rust geeft hij je het vertrouwen om jezelf te ontwikkelen.

Bij dit deel van het concept vinden wij het belangrijk dat onze klanten hetzelfde idee hebben. Want je kunt wel zeggen dat je een consultant bent, maar als je bijvoorbeeld meer affiniteit hebt met ‘het droppen van tabellen of ‘prutsen in code’ heb je dan niet gewoon de ambitie om bijvoorbeeld een Technisch Functioneel consultant te worden? Dit punt is een van de redenen dat we zijn overgestapt van de term ‘vacatures’ naar ‘dreamjobs’. Onze klanten geloven bijvoorbeeld in de term ‘Hybride’ consultants (DP); consultants die in de breedte denken en alles aanpakken om zichzelf en het bedrijf te ontwikkelen.

Door continue mee te bewegen met de markt zijn we wederom genoodzaakt uit te breiden. Want 24/7 non-stop actief te zijn om keuzes te kunnen bieden aan de kandidaten, duwt dat ons in deze richting. De uitbreiding zal binnen enkele weken plaatsvinden en worden gecommuniceerd.

Terwijl wij ons voorbereiden, zien we een explosieve vraag in de Dynamics markt. Heb jij vragen over persoonlijke en professionele groei, dan doen onze recruiters graag hun uiterste best deze te beantwoorden. De vraag is groot en de opties legio. Is je beloofde promotie niet doorgegaan omdat COVID roet in het eten heeft gegooid of voorzichtigheid geboden is? Wij kunnen je vertellen dat dat onzin is. IT bedrijven (softwarehuizen) draaien beter dan voorheen en de projecten zijn niet aan te slepen.

Praat met ons, want je hebt een keuze.

 

#D2